واگویه / به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب دا)؛ دکتر آبتین حیدرزاده – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مصاحبه ای اختصاصی با وبدا گیلان،با اشاره به شروع طرح حاج قاسم سلیمانی گفت: این طرح، محله محور و خانواده محور و مبتنی بر شعار «هر خانه؛ یک پایگاه سلامت» به صورت مشترک از سوی وزارت بهداشت و درمان و سازمان بسیج مستضعفین برای مقابله با همهگیری کرونا در استان گیلان اجرا می شود.
وی از حضور و همکاری 2000 تیم در سطح استان ، مشتمل بر تیم های مراقبتی و نظارتی از سوی سازمان بسیج مستضعفین و جوانان هلال احمر با همکاری ستاد شبکه های بهداشت و درمان که جهت ارائه خدمات در منزل و رهگیری تماس انتخاب و فعال شده اند، خبر داد و افزود: از امروز شنبه، آموزش تیم های هدف، توسط کارشناسان و متخصصین برنامه صورت می پذیرد.
دکتر حیدرزاده به ارائه خدمات و همکاری جمعیت هلال احمر در قالب 200 گروه دو نفره به منظور کاهش انتقال بیماری اشاره و عنوان کرد: نیروهای هلال احمر در بازدید ها همگام با واحد های بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان فعالیت خود را انجام می دهند
وی افزود: تیم های مراقبتی با محوریت مسئولین مراکز خدمات جامع سلامت و تیم های نظارتی با محوریت واحد سلامت محیط و کار فعالیتهای خود را انجام می دهند.
دکتر حیدرزاده هدف اصلی این طرح را مدیریت و کنترل اپیدمی ویروس کرونا از طریق مشارکت مردمی و هماهنگی بین بخشی و بهره گیری از کمک نیروهای بسیج دانست و اظهار داشت: تشدید نظارت بر شیوه نامههای بهداشتی و اعمال قانون، تست گسترده، هدفمند و هوشمند، بیماریابی فعال، قرنطینه و رهگیری هوشمند و آموزش و اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از اهداف این طرح است.
وی اظهار داشت: حفاظت از گروههای آسیب پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای، تعیین و اعلام هوشمند و هدفمند محدودیتها و تقویت فرایند درمان سرپایی و کاهش حداکثری موارد بستری از دیگر راهبردهای مصوب در اجرای طرح شهید سلیمانی است.
دکتر حیدرزاده با قدردانی از تلاش چند ماهه همکاران بهداشت و درمان و همراهی نیروهای بسیج با مدافعان سلامت در کارزار مبارزه با ویروس کرونا گفت: سازمان بسیج مستضعفین در تبعیت از فرمایش رهبر معظم انقلاب در کنار دانشگاه علوم پزشکی گیلان آماده همکاری گسترده در سراسر استان برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا است و کمک مردم و نیروهای داوطلب نیز نقش عمدهای در مبارزه با این ویروس و کنترل بیماری خواهد داشت.
وی با اشاره به اجرای موفق اعمال محدودیتهای تردد در چند روز گذشته در سطح استان، گفت: همکاری صنوف به عنوان نقطه امید برای کنترل پیک بیماری در استان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در این طرح، هر منزل یک مرکز بهداشت و هر فرد، خود یک سفیر سلامت تلقی میشود، اظهار داشت: از طریق پایگاههای مقاومت بسیج محلات، کمکهای پیشگیری و همیاری ارایه خواهد شد تا به افراد مبتلا در بحث قرنطینه، کمک رسانی شود و اگر امکان قرنطینه خانگی نباشد، نقاهتگاه هایی مشخص خواهد شد تا افراد مشمول ، در آن مکانها قرنطینه شوند.
بسم رب الشهدا ء و الصدیقین
اینجانب ضمن محکومیت ترور ناجوانمردانه سردار سرافراز پژوهش و نوآوری و دانشمند هسته ای ایران به دست تروریست های کوردل، شهادت مظلومانه " شهید دکتر محسن فخری زاده" را به محضر مقام معظم رهبری( مدظله العالی) ، خانواده مکرم شهید، مردم شریف و مجاهد ایران اسلامی ، جامعه نظام سلامت و همسنگران آن شهید بزرگوار تبریک و تسلیت عرض می نمایم.
دکتر ارسلان سالاری
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان
گیل وب دا / به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا ) ؛ دکتر فیروز سرودی در این خصوص اظهار داشت ؛ در راستای توجه خاص مقام معظم رهبری به اهتمام در رشد و توسعه اقتصادی و نام گذاری " جهش تولید " برای سال جاری، اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز با تسهیل امور و رفع موانع تولید از طریق اصلاح فرآیندهای مرتبط با صدور مجوزهای بهداشتی با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور،کاهش زمان انجام امور از طریق توسعه سامانه های سلامت مرتبط و هماهنگی بین بخشی و فرابخشی به منظور کاهش و یا حذف برخی فرآیندها و یا عملیات موازی ، سیاست های کاری خود را با رویکرد رشد و توسعه اقتصادی و حمایت از تولید در دستور کار قرار داده است .
وی ادامه داد ؛ در این خصوص از ابتدای سال ۹۹ تا پایان آبان ماه سال جاری ، تعداد ۲۸ جلسه کمیته فنی صدور پروانههای بهره برداری و ساخت مواد غذایی، ظروف بسته بندی و فرآورده بهداشتی به صورت منظم و هفتگی در محل معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد و در طی این جلسات ۴۶۷ فقره صدور، تمدید و اصلاح پروانه های بهداشتی ساخت و بسته بندی و۳۷ فقره صدور و تمدید پروانه بهره برداری مورد بررسی قرار گرفت و مجوزهایی برای مراکز تولیدی استان گیلان صادرشده است .
لازم به ذکر است ؛ تایید ساختار ، تاسیسات و تجهیزات یک واحد صنعتی پروانه بهره برداری و اجازه فعالیت تولید برای واحد، پروانه بهداشتی ساخت نامیده می شود
گیل وبدا/ به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وبدا)، چهارمین نشست شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ، پیش از ظهر امروز در سالن اجلاس حوزه ریاست با حضور اعضای این ستاد به ریاست دکتر ارسلان سالاری برگزار شد.
دکتر ارسالان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با تبریک روز بسیج(5آذر) به نیروهای ازجانگذشته و همیشه در صحنه و تبریک روز دانشجو(16آذر) به آیندهسازان این مملکت، اظهار کرد: در ایام کرونا نیروهای بسیجی با حضور مستمر و ازجانگذشتگی نقش بسیار مهمی را در این شرایط ایفا کردند.
وی با اشاره به نقش پررنگ بسیجیان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، افزود: دانشجویان علوم پزشکی نیز با حضور مستمر در مراکز درمانی و ایجاد پویشهای گوناگون در زمینهٔ کرونا و کمک به همنوعان خود، ثابت کردند که قلب آنان برای هموطنانشان میتپد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به طرح بزرگ شهید سلیمانی در کشور و لزوم اقناعسازی افکار عمومی در جهت اجرای آن، گفت: استفاده از ظرفیت همگانی برای بیماریابی، نظارت و همچنین حمایت از آسیب دیدگان لازم و ضروری است.
دکتر سالاری به ظرفیت عظیم تشکلهای بسیجی در جهت مساعدت به کاهش شیوع ویروس کرونا، اشاره کرد و افزود: با توجه به تعطیلی مراکز آموزشی و دانشکدهها، حضور و همکاری دانشجویان رشته پزشکی و پرستاری در طرح عملیاتی و خانه محور شهید سلیمانی میتواند بسیار مهم و اثرگذار باشد.
وی همچنین بر استفاده حداکثری از توان دانشجویان علوم پزشکی ازجمله دانشجویان ترمهای بالای رشته پزشکی و پرستاری جهت مشارکت در طرح شهید سلیمانی تأکید کرد.
حجتالاسلام و المسلمین علی اسماعیلی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این جلسه گفت: ما باید در شرایط کرونا برای دانشجویان برنامه فرهنگی مناسب داشته باشیم و با برنامه پیش برویم.
وی بر ضرورت استفاده از فضای مجازی جهت مشارکت فعالانه دانشجویان تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه اکنون امکان حضور فیزیکی دانشجویان در برنامههای فرهنگی و ورزشی امکانپذیر نیست، لازم است تا بیش از گذشته از فضاهای مجازی برای پر کردن اوقات فراغت دانشجویان بهرهمند شویم.
دکتر فردین مهرابیان، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با اشاره به دو رویداد مهم یازدهمین جشنواره بینالمللی سیمرغ دانشگاههای علوم پزشکی کشور و بیست و پنجمین جشنواره قرآن و عترت اظهار کرد: تلاشهای زیادی از سوی همکاران این معاونت در این زمینه در حال انجام است و خوشبختانه باوجود تعطیلات، شاهد حضور دانشجویان بهصورت مجازی برای شرکت در این جشنوارهها هستیم.
وی از درخشش دانشگاه علوم پزشکی در جشنوارههای فرهنگی ابراز امیدواری کرد و افزود: در ایام شیوع ویروس کرونا فعالیتهای فرهنگی دانشگاه بیشازپیش موردتوجه قرارگرفته و به دلیل عدم حضور دانشجویان در دانشگاه، برنامههای فرهنگی ربهصورت مجازی برنامهریزی شده که مورد استقبال دانشجویان نیز قرارگرفته است.
در ادامه این جلسه نیز نماینده دبیران کانونهای فرهنگی دانشجویان، دبیر تشکل انجمن اسلامی و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه به ارائه گزارش از فعالیتهای صورت گرفته توسط دانشجویان در این ایام پرداختند.
گفتنی است برنامههای پیشنهادی مراسم روز دانشجو و شرح وظایف رابطان امور قرانی و فرهنگی واحدهای دانشگاه در شورای فرهنگی دانشگاه مطرح و به تصویب رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، شامگاه امروز نشست ستاد اجرایی طرح بزرگ و عملیاتی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و در جهت گام چهارم مبارزه با بیماری کووید 19 ، نشستی با حضور سردار محمد عبدالله پور، فرمانده سپاه قدس گیلان، دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مهندس سیاوش غلامی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر گیلان، معاونین دانشگاه علوم پزشکی گیلان بصورت ویدیوکنفرانس با مشارکت مسئولان متناظر آنها در شهرستانها اعم از فرماندهان سپاههای نواحی، مدیران شبکههای بهداشت و همچنین روسای هلالاحمر شهرستانها برگزار شد.
همه باید در تحقق اهداف طرح شهید سلیمانی مشارکت فعالانه داشته باشند
سردار محمد عبدالله پور، فرمانده سپاه قدس گیلان در این نشست قدرت بسیج را بسیار حائز اهمیت برشمرد و اظهار کرد: بهداشت و درمان باید از ظرفیت بینظیر بسیج در جهت مدیریت بیماری کرونا استفاده کند.
وی با تأکید بر اینکه همه باید کمک کنند تا هرچه سریعتر کرونا در استان ریشهکن شود، افزود: تابآوری اجتماعی مردم در پی مشکلات اقتصادی حاکم در جامعه که ناشی از کرونا ست، کاهشیافته و باید هر چه سریعتر این بیماری در استان و کشور مهار شود.
فرمانده سپاه قدس گیلان از افزوده شدن بندهایی به دستورالعملهای اجرایی طرح ملی شهید سلیمانی در گیلان خبر داد و گفت: علاوه بر دستورالعملهایی که طرح شهید سلیمانی بهصورت متمرکز برای استانها تدوینشده، چند آیتم دیگر نیز که به مسائل بومی و منطقهای مردم توجه میکند، به آن اضافهشده و توسط بسیجیان دنبال میشود.
سردار عبدالله پور با اشاره به ابعاد بومیسازی شده دستورالعمل بسیج در اجرای طرح ملی شهید سلیمانی، افزود: در راستای الحاق بندهایی به دستورالعملهای طرح شهید سلیمانی در هر خانوار، یک نفر بهعنوان مسئول کرونا که منبعد سفیر سلامت آن خانواده خوانده میشود مشخصشده و تمامی مسؤولیتهای خانواده در امور کرونا را بر عهده خواهند گرفت.
وی با تأکید بر اینکه همه ادارات و سازمانها باید در طرح شهید سلیمانی مشارکت فعالانه داشته باشند، تصریح کرد: در طرح شهید سلیمانی هر جا که حوزه سلامت نیاز به همکاری داشته باشد، علاوه بر دستگاههای مسئول و متولی، بسیج و نیروهای این قشر پرتلاش، آمادگی هرگونه خدمت را دارند و خسته نخواهند شد.
اقناعسازی مردم ، شناسایی بیماران و حمایت از آسیب دیدگان از اهداف طرح شهید سلیمانی
دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهت اجرای هر چهبهتر غربالگری در طرح شهید سلیمانی، اظهار کرد: این طرح به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی باید با اقناعسازی مردم، غربالگری بیماران کرونایی و حمایت از اقشار مستضعف دنبال شود.
وی با اشاره به زیرساختهای فراهمشده در راستای اجرای طرح ملی شهید سلیمانی در گیلان، افزود: بیش از 2000 پایگاه مقاومت و 200 پایگاه سلامت در استان آماده اجرای این طرح عملیاتی و محله محور در گیلان هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین پروتکلهای پیادهسازی گام چهارم آمادهسازی تیمهای عملیاتی را برای عوامل اجرایی آن تشریح کرد و برنامهریزی، سازماندهی، مدیریت و هدایت تیمهای عملیاتی، آموزش تیمهای عملیاتی، استفاده از وسایل حفاظت فردی، ثبت و گزارش دهی فعالیتها، نظارت و پایش، بودجه و اعتبارات، آموزش و تبلیغات عمومی، بهرهگیری از ظرفیت برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت را از ارکان این تیمهای عملیاتی دانست.
اجرای طرح ناظران سلامت هلالاحمر با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی در سطح استان گیلان
مهندس سیاوش غلامی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان گیلان نیز در این نشست، با اشاره به مشارکت هلالاحمر و دانشگاه علوم پزشکی در اجرای طرح ناظران سلامت اظهار کرد: پس از اجرای طرح آمران سلامت، این بار طرح ناظران سلامت با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای حمایت از زندگی و سلامت انسانها و بهمنظور مقابله با ویروس کرونا اجرا میشود.
وی با اشاره به توافقات بهعملآمده بین جمعیت هلالاحمر و دانشگاه علوم پزشکی گیلان، افزود: معرفی ۴۰۰ عضو فعال در سطح استان به دانشگاه علوم پزشکی، حضور اعضاء در کارگاه آموزشی از طریق وبینار، حضور در ادارات، مراکز ارائه خدمات عمومی مردمی به جهت نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی ابلاغی از سوی مراکز بهداشت، ارائه آموزشهای عمومی کسبه و ارائه گزارش روزانه به ستاد و مراکز بهداشت (سطح شهرستانها) از تعهدات جمعیت هلالاحمر در راستای اجرای توافقات این نهاد عامالمنفعه با دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان است.
اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با هدف مدیریت و کنترل اپیدمی کووید 19
دکتر آبتین حیدرزاده – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به طرح بزرگ و عملیاتی شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: این طرح، در جهت اجرای گام چهارم مبارزه با بیماری کووید 19 با نام "هر خانه یک پایگاه سلامت" می باشد.
وی اولین هدف این طرح را شناسایی زود هنگام بیماران کوید 19 و شناسایی تمام افرادی که در تماس با یک فرد مبتلا به کرونا بودند، عنوان کرد و افزود: دومین هدف، قطع زنجیره انتقال ویروس است که در این زمینه حداقل ۸۰ درصد پروتکلها در یک ماه اول و ۹۰ درصد در سه ماه بعدی سال باید اجرا شود.
دکتر آبتین حیدرزاده ادامه داد: سومین هدف این طرح، ارائه مراقبتها و خدمات ضروری بهداشتی حضوری و غیر حضوری برای افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری شامل گروه های هدف از جمله: مادران باردار، سالمندان، کودکان زیر 5 سال، کلیه افراد مبتلا به نقص ایمنی اکتسابی یا مادرزادی و بیماران سرطانی هستند، می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه، کاهش موارد بستری و مرگ و میر را چهارمین هدف طرح شهید حاج قاسم سلیمانی بیان کرد و افزود: با توجه به افزایش موارد بستری و مرگ و میر در کشور،کاهش آن حداقل به میزان 30 درصد در یک ماه و 50 درصد در 3 ماه همچنین کاهش مرگ و میر حداقل 10 درصد در یک ماه و 40 درصد در 3 ماه باید اجرایی شود.
وی پایش و ارزشیابی را پنجمین هدف این طرح عنوان کرد و افزود: برای کاهش زنجیره انتقال این ویروس باید در هرجایی که ممکن است این اهداف را دنبال و رصد کنیم و با این اتفاق، میزان مراجعات سرپایی و به همان میزان، بستری و مرگ و میر کاهش می یابد.
واگویه / به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ عصر امروز وبینار تخصصی کرونا با حضور معاون درمان وزارت بهداشت و هیاترئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد.
دکتر ارسلان سالاری-رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست وبیناری، با ترسیمی از وضعیت شیوع بیماری کرونا در گیلان در روزهای نخست این بیماری، اظهار داشت: طی ماه های نخست این بیماری و در اسفندماه سال گذشته، بسیاری از کادر درمان نسبت به بیماری کووید 19 آموزش و تخصص لازم را نداشتند و علاوه بر آن در بیمارستانهای استان با مقاومت مردم و در برخی از شهرستانها با عدم همکاری برخی مسوولان در بستری بیماران مبتلابه کرونا، مواجه بودیم.
وی با اشاره به میزان ابتلا و درگیری گیلانیان به ویروس کرونا، افزود: زیرساختهای بهداشت و درمان در استان گیلان بهشدت نسبت به متوسط کشوری پایین بود و علاوه بر آن نرخ سالمندی در گیلان و بیماریهای زمینهای و پرخطر نیز در این استان بهوفور دیده میشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به نقش مردم در کنترل نسبی بیماری کووید19، اشاره کرد و خاطرنشان شد: وجود شرایط سخت و ناشناخته بودن بیماری کرونا موجب شد تا در ماههای نخست شیوع این بیماری، شمار مبتلایان و جانباختگان ناشی از ویروس کرونا در گیلان افزایش پیدا کند اما این ویروس با همراهی و همگامی مردم در کنار تلاش کادر بهداشت به کنترل نسبی رسید.
این مقام مسوول، با اذعان بر مدیریت بهینه بیماری کرونا در گیلان علیرغم شیوع بالای این بیماری در روزهای نخست، تصریح کرد:با وجود درگیری استان گیلان در ماههای نخست حضور این ویروس در کشور، خوشبختانه سیر ابتلا و فوتیهای ناشی از کرونا در استان نسبت به سایر استانهای مشابه صعودی نیست و این مهم، نشان از تحقق مدیریت مطلوب تر این بیماری در گیلان نسبت به گذشته است.
وی همچنین بر لزوم تأمین ۳۰ دستگاه دیالیز در مراکز درمانی، راهاندازی سه مرکز آزمایشگاهی در مرکز، شرق و غرب استان و همچنین تکمیل پروژههای عمرانی طرح تحول سلامت در فرصت باقی مانده، تأکید کرد.
در این نشست علاوه بر رییس دانشگاه، دکتر انوش دهنادی مقدم- معاون درمان و همچنین دکتر آبتین حیدرزاده- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز به ارائه گزارشی در خصوص آخرین وضعیت بیماری کووید۱۹ و همچنین اقدامات درمانی آن پرداختند.
کلانشهر بودن گیلان، مسافت کم بین شهرها و ترددهای بین شهرستانی آسان و تأثیر این سه فاکتور در ایجاد و گسترش ویروس کرونا و همچنین ایجاد وحشت در برخی از بیماران و همراهان آنها نسبت به مراجعه به مراکز بیمارستانی و مراکز بهداشتی ۱۶ ساعته به جهت سرایت بیماری کرونا در آنها از مهمترین مواردی بود که دکتر حیدرزاده در این نشست اشاره به آن کرد.
دکتر دهنادی مقدم-معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز طی این نشست، کمبود تختهای درمانی، کمبود تجهیزات درمانی، کمبود اکسیژن ساز در بیمارستانهای استان، لزوم تأمین بودجه برای راهاندازی کلینیکهای تخصصی تنفسی، پوشش بیمهای برای ویزیت دوم بیماران کرونایی، جبران بخشی از خسارت ناشی از کاهش درآمد بیمارستانها و همچنین ضرورت آموزش مستمر پزشکان بهویژه برای داوطلبان در بخش ICU را مورد توجه قرار داد.
واگویه/ به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وبدا)، یکی از محوریترین رویکرد دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی یک سال اخیر، توسعه امکانات و تجهیزات حوزه سلامت بوده که با توجه به شیوع ویروس کرونا ، مرکز این دستگاه خدمات رسان بیشتر در بخش بهداشت و درمان بوده است.
به استناد آمار و اخبار طی یک سال اخیر خدمات شایان و قابلملاحظهای در بخش توسعه بهداشت و درمان استان گیلان انجامشده و سیر استقرار و توسعه تجهیزات درمانی، سرمایهای و تشخیصی همچنان ادامه دارد.
یکی از بخشهایی که طی یک سال اخیر روند قابلتوجه به خود گرفته و موجب شده رضایتمندی مردم را در پی داشته باشد، تجهیز مراکز بیمارستانی و درمانی استان به دستگاه CT اسکن است.
طی یک سال اخیر، بیمارستانهای آستارا، رودبار، لاهیجان، رودسر، تالش و مرکزآموزشی و درمانی رازی رشت با پیگیریهای مطالبه گرایانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان به دستگاه CT اسکن 16 اسلایس مجهز شده اند.
در حال حاضر CT اسکنهای نصبشده در آستارا، رودبار و لاهیجان در حال بهرهبرداری هستند و به مردم و بیماران در مناطق درمانی مذکور خدمت ارائه میکنند.
بنا بر آماری که بخش CT اسکن بیمارستانهای آستارا، لاهیجان و رودبار دادهاند، از ابتدای بهرهبرداری از این دستگاهها تاکنون حدود 10 هزار و 500 بیمار سرپایی و بستری (8000 بیمار در بیمارستان پیروز لاهیجان، 1956 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی آستارا و 540 بیمار در بیمارستان ولیعصر(عج) رودبار) از این سه دستگاه، خدمات دریافت کردهاند.
گفتهشده CT اسکن بیمارستان لاهیجان از اواخر اردیبهشتماه ، CT اسکن آستارا از ابتدای تیرماه و همچنین CT اسکن رودبار از ابتدای مردادماه امسال فعالیت خود را آغاز کردهاند که مجموع فعالیت آنها از ابتدای افتتاح تاکنون قابلتوجه است . پیش از این، بیماران و مراجعین به این بیمارستانها باید خدمات تشخیصی و پزشکی را یا در بیمارستانهای همجوار شهرستانی و استانی و یا در مراکز تصویربرداری خصوصی و در پشت صفوف بسیار طولانی با هزینههای مضاعف دریافت میکردند.
به گفته دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، 6 دستگاه CT اسکن در حالی وارد استان شده که طی 10 سال اخیر تنها سه دستگاه از آن وارد استان شده و در حال خدمترسانی به مردم بود.
نکته قابلتوجه دیگر در خصوص CT اسکن در حوزه سلامت گیلان اینکه سیر استقرار و تجهیز مراکز بیمارستانی به این دستگاه تشخیص پزشکی متوقف نشده و همچنان ادامه دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان میگوید در تلاشیم تا برای بیمارستانهای پورسینا رشت، لنگرود، صومعهسرا و فومن نیز یک دستگاه CT اسکن اختصاص داده شودو مقدمات این کار ارزشمند در حال انجام است و سفارشها و همچنین پیگیریهای مستمر در این زمینه ادامه دارد.
آنچه بیش از همه مهم است و جای تقدیر دارد، توسعه خدمات درمانی به مردم بهویژه در استان عقبمانده و کمتر توسعهیافته گیلان است که با شناخت صحیح از چالشها و ظرفیتها برای رفع آن، گامهای بلند و اساسی برداشتهشده و توانسته شاخصهای سلامت را در این استان ارتقا دهد.